Installatie KvK Sign & Validate Adobe Acrobat Reader PLUG-IN

Introductie

U gaat nu de KvK Sign & Validate plug-in installeren voor de Adobe Acrobat Reader. Met deze KvK plug-in kunt u met behulp van de Acrobat Reader versie 5.1 of hoger de elektronische handtekening op het Elektronisch Gewaarmerkt Uittreksel valideren. Aanvullende informatie over de elektronische handtekening en benodigde plug-in kunt u hier vinden, daarnaast wordt tijdens de installatie een handleiding op uw systeem gezet.

Voorbereiding

Alvorens u deze plug-in kunt installeren, dient u reeds de Acrobat Reader versie 5.1 of hoger te hebben geïnstalleerd.

Systeemeisen

Uw systeem dient minimaal aan de volgende eisen te voldoen om de installatie goed en volledig af te ronden:

· Win98 / WinME / WinNT 4.x of hoger / Win2000 / WinXP

· Processor : x86 gebaseerde computer (486 minimaal, Pentium aangeraden)

· harddisk: 25 MB beschikbare ruimte

· intern geheugen: 8 MB

· Microsoft Internet Explorer 4.0 of hoger

Toegangsrechten op computer

U dient voldoende rechten op uw computer te hebben om applicaties te mogen installeren. Indien u deze rechten niet heeft, wordt de plug-in niet goed of volledig geïnstalleerd. In een dergelijk geval dient u uw netwerkbeheerder te vragen om de applicatie voor u te installeren.

Digitaal ondertekende plug-in (code signing)

De plug-in die tijdens deze procedure wordt geïnstalleerd is digitaal ondertekend. Deze digitale handtekening dient ter identificatie van de programma-auteur. In sommige gevallen geeft Microsoft, tijdens de installatie, de melding dat het certificaat dat is gebruikt voor het ondertekenen van de plug-in, niet is ingeschakeld voor het gevraagde gebruik. Dit geeft geen problemen voor het vervolg van de installatie, u kunt bij de melding kiezen om de installatie te vervolgen. Ook kunt u het probleem verhelpen door de toepassingsinstelling van het certificaat aan te passen, wij raden u aan hiervoor uw netwerkbeheerder te benaderen.

Plug-in tweemaal installeren

Indien u de installatie doorloopt terwijl u de plug-in reeds heeft geïnstalleerd, zal dit betekenen dat de plug-in wordt verwijderd. Indien u in een dergelijke situatie toch gebruik wenst te maken van de plug-in, dan dient u deze opnieuw te installeren. Mocht u daarentegen een nieuwe versie van de plug-in installeren, dan wordt de oude verwijderd en de nieuwe plug-in geïnstalleerd.