Installatie KvK Sign & Validate Adobe Acrobat (Full) PLUG-IN

Introductie

U gaat nu de KvK Sign & Validate plug-in installeren voor Adobe Acrobat (Full). Met deze KvK plug-in kunt u met behulp van Adobe Acrobat versie 5 of hoger de elektronische handtekening op het Elektronisch Gewaarmerkt Uittreksel valideren. Aanvullende informatie over de elektronische handtekening en benodigde plug-in kunt u hier vinden, daarnaast wordt tijdens de installatie een handleiding op uw systeem gezet.

Voorbereiding

Alvorens u deze plug-in kunt installeren, dient u reeds Adobe Acrobat (Full) versie 5 of hoger te hebben geïnstalleerd.

Systeemeisen

Uw systeem dient minimaal aan de volgende eisen te voldoen om de installatie goed en volledig af te ronden:

· Win98 / WinME / WinNT 4.x of hoger / Win2000 / WinXP

· Processor : x86 gebaseerde computer (486 minimaal, Pentium aangeraden)

· harddisk: 25 MB beschikbare ruimte

· intern geheugen: 8 MB

· Microsoft Internet Explorer 4.0 of hoger

Toegangsrechten op computer

U dient voldoende rechten op uw computer te hebben om applicaties te mogen installeren. Indien u deze rechten niet heeft, wordt de plug-in niet goed of volledig geïnstalleerd. In een dergelijk geval dient u uw netwerkbeheerder te vragen om de applicatie voor u te installeren.

Digitaal ondertekende plug-in (code signing)

De plug-in die tijdens deze procedure wordt geïnstalleerd is digitaal ondertekend. Deze digitale handtekening dient ter identificatie van de programma-auteur. In sommige gevallen geeft Microsoft, tijdens de installatie, de melding dat het certificaat dat is gebruikt voor het ondertekenen van de plug-in, niet is ingeschakeld voor het gevraagde gebruik. Dit geeft geen problemen voor het vervolg van de installatie, u kunt bij de melding kiezen om de installatie te vervolgen. Ook kunt u het probleem verhelpen door de toepassingsinstelling van het certificaat aan te passen, wij raden u aan hiervoor uw netwerkbeheerder te benaderen.

Plug-in tweemaal installeren

Indien u de installatie doorloopt terwijl u de plug-in reeds heeft geïnstalleerd, zal dit betekenen dat de plug-in wordt verwijderd. Indien u in een dergelijke situatie toch gebruik wenst te maken van de plug-in, dan dient u deze opnieuw te installeren. Mocht u daarentegen een nieuwe versie van de plug-in installeren, dan wordt de oude verwijderd en de nieuwe plug-in geïnstalleerd.